Information om Pegasus projektet.
Pegasus projektet kommer til at ligge på den nordlige side af Hou Lystbådehavn og ned mod klitterne og stranden, nærmere betegnet på Hou nordlige P-plads. Myndighederne er i gang med at undersøge om området er forurenet, hvor Pegasus skal placeres. Derefter skal der ansøges om byggetilladelse, og når alle formaliteter er på plads, vil Pegasus blive opført, og udvalgets forventning er, at der vil være en fantastisk legeplads i juli 2023.

Tema for Pegasus er planeter i himmelrummet med en platform, hvorfra man kan se de forskellige stjernebilleder ved hjælp af informationstavler. Projektet er blevet til mellem Aalborg kommune og Nordsøsti-gruppen og designet af MONSTRUM.

Planeter i himmelrummet er et levendegjort stjernebillede i form af Pegasus, den bevingede hest, det skal skabe et helt unikt sted, hvor børn og voksne kan fascineres af universet, samtidig med at de udforsker det på et fysisk plan, så det bliver sjovt og lærerigt!

Det er vigtigt at tage hensyn til legens flow på legepladsen. Et godt lege flow, skaber rum og legemuligheder for mange børn på samme tid.

Igennem et naturligt flow dannes en lang forhindringsbane, som inviterer børnene til at undersøge og lege videre, og dermed udvikles og udfordres børnenes fysiske evner, samt deres fantasi.

Forhistorien til projekt Nordsø-sti er startet i september 2018, hvor der blev nedsat en gruppe bestående af repræsentanter fra Sammenslutningen af fritidsgrundejer i Hals – Hou samt Hals og Hou samråd og Aalborg kommune.

Mange bolde og idéer blev kastet op i luften, og efter mange møder blev følgende besluttet at gå videre med:

1: Fugletårn ved Normandshage (afslag fra kystdirektoratet)

2: MTB sporet mellem Hals og Hou blev godkendt af myndighederne

3: Pegasus ved Møllestenen (afslag fra kystdirektoratet)

4: Bordwalk ved Hals (afslag fra kystdirektoratet)

5: Aktivitetsplads ved Bisnap, delvis afslag fra kystdirektoratet, men nogle af idéerne vil blive      udført.

6: Borde og bænke på mellemstykket blandt andet ved Møllestenen vil blive udført af overskydende penge.

Loading